Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - با توجه به شهرتي که اصغر فرهادي در جشنواره‌هاي خارجي دارد مي‌تواند با ساخت فيلم درباره سقوط هواپيماي مسافربري ايران توسط ناوگان امريکايي، عمق اين فاجعه را به گوش جهانيان برساند.

به گزارش جام نيوز، حميد بهمني، کارگردان سينما و تلويزيون در گفت‌و‌گويي با بيان اينکه سينما چشمان خود را به روي موضوعاتي چون سقوط هواپيمايي مسافري کشورمان بسته است، اظهار کرد: البته به طور مستقل چند کاري در سينما و تلويزيون ساخته شده‌اند که به نوعي به فاجعه سقوط هواپيماي مسافربري پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براي مثال فيلم «ابليس» با بازي خسرو شکيبايي که احمدرضا درويش آن را کارگرداني کرده بود از جمله اين توليدات است، وليکن اين فيلم‌ها کارهايي هستند که به صورت غير مستقيم به موضوع پرداخته‌اند، اما تا به امروز حتي يک کار هم ساخته نشده که در آنها به صورت مستقيم به اين فاجعه وحشتناک پرداخته شود.

وي افزود: چشم‌پوشي از چنين سوژه‌اي در شرايطي است که اين موضوع اتفاق بسياري بزرگي است که از آن مي‌توان به عنوان يکي از فجايع تاريخ نام برد؛ فاجعه‌اي که در آن 290 بي‌گناه توسط ارتش آمريکا کشته شدند. اين اتفاق به اندازه‌اي دردناک است که شايد تا ابد آمريکا نتوان اين لکه ننگ را از پيشاني خود پاک کند، اما اين موضوع مورد نظر ما نيست، چون مي‌خواهيم به اين امر بپردازيم که چرا سينماي ما در اين حوزه تا به اين اندازه کم‌کار است!





کارگردان فيلم «آن مرد آمد» ادامه داد: قبل از اينکه به چرايي اين کم کاري بپردازم مي‌خواهم به نکته‌اي اشاره کنم. بعد از حادثه 11 سپتامبر، هاليوود با تمرکزي ويژه اين فاجعه را در فيلم‌هاي مختلف به صورت مستقيم و غير مستقيم مورد توجه قرار داد. در اين راستا از هيچ هزينه‌اي نيز دريغ نکرد‌‌ه‌اند، چون موضوع شکلي ملي و ميهني داشت، اما ما با توجيهات مختلف در اين حوزه کم‌کار هستيم به نحوي‌که اگر از يک نوجوان 13 يا 14 سال درباره آن بپرسيم شايد کمتري بچه‌اي درباره آن اطلاعات خوبي داشته باشد!

اين فيلم‌ساز ادامه داد: شايد راحت‌ترين کار براي پرداختن به چرايي اين کم‌کاري اين امر باشد که سينماگران را مقصر اصلي قلمداد کنيم که به نظرم دليل قابل قبولي نيست، چون با وجود اين‌که قبول دارم در ميان عده‌اي از سينماگران پرداختن به چنين موضوعاتي دغدغه نيست، ولي با اين وجود فيلم‌سازان متعهدي نيز وجود دارند که در اين زمينه خود مکلف و متعد مي‌دانند، اما شرايط مناسب براي کارشان فراهم نيست؛ براي مثال خود را مثال مي‌زنم. من چندين طرح در اين زمينه داشته و دارم که به هر جايي که فکرش را بکنيد ارجاع داده‌ام، اما متاسفانه هنوز نتوانسته‌ام براي آن سرمايه‌گذاري پيدا کنم تا آن را به توليد نزديک کنم.

وي با بيان اين‌که برخي محافظه‌کاري‌ها دليلي ديگر براي کم‌کاري در توليد فيلم‌هاي انقلابي است، تصريح کرد: موضوعات که به‌نوعي به رويدادهاي انقلابي يا وقايعي چون سقوط هواپيمايي مسافري مي‌پردازد، به‌نوعي بار سياسي به خود مي‌گيرد، براي همين کمتر فيلم‌سازي علاقه دارد تا به اين حوزه ورود کند؛ زيرا بيم آن را مي‌برند که انگ سياسي‌کاري يا سفارش‌سازي بخورند! ولي به نظر من اين يک توهم نادرست است، چون در اين حوزه کار کردن يک وظيفه ميهني است. در اين ميان سوالي دارم، آيا نشان دادن عمق فاجعه‌اي که رخ داده را مي‌توان سياسي دانست؟ آيا وظيفه ما هنرمندان اين نيست که با پرداختن به اين اتفاق به‌نوعي مرهمي بر روي زخمي‌هاي خانواده‌هاي قربانيان باشيم.

بهمني با بيان اينکه از سخنان اخير مقام معظم رهبري مي‌توان به اهميت موضوعات فرهنگي نام برد، گفت: سال‌هاست که حضرت آقا در سخنان خود به روي تهاجم فرهنگي تاکيد داشته‌اند و در ديدارهاي خود با هنرمندان به‌ويژه سينماگران فعاليت در اين حوزه را توصيه مي‌کردند، اما متاسفانه آن‌گونه که بايد به اين حوزه توجه نشده است. براي همين هم ايشان با به‌کار بردن واژه «آتش به اختيار به شکل تميز» به اهميت موضوعات فرهنگي تاکيد مجدد داشتند تا به‌نوعي فعالان فرهنگي را از اين خلسه‌اي که در آن گرفتار آمده‌اند بيدار کنند.

وي در پاسخ به اين سوال که جدا از هنرمندان، نقش مسئولان را در پيش آمدن شرايط موجود چگونه ارزيابي مي‌کند؟ گفت: مهم‌ترين دليل را در کم‌کاري سينما در نپرداختن به موضوعات مورد نظر کم‌کاري مديران مي‌دانم، حتي مي‌توانم بگويم که نقش آنها چند برابر هنرمندان است. دليل اين مسئله هم در دو نکته خلاصه شده، ابتدا آنکه اصولاً اين دست مضامين جز دل‌مشغولي‌هاي ذهني مديران نيست. دوم آنکه آنها معمولا سعي مي‌کنند تا به روي پروژه‌هايي سرمايه‌گذاري کنند که براي آن بازخورد بين المللي بيشتري داشته باشند. براي مثال هم بيشتر از فيلم‌هاي جشنواره‌پسند حمايت مي‌کنند.

اين سينماگر در انتهاي سخنان خود تأکيد کرد: فعاليت در اين حوزه تنها وظيفه يک قشر خاص نيست، يعني نبايد تنها از فيلم‌سازهاي انقلابي توقع کار در اين حوزه را داشت، بلکه سينماگران بين المللي ما نيز بايد در اين حوزه ورود کند. براي مثال اصغر فرهادي به‌عنوان کارگرداني که در جشنواره‌هاي خارجي شناخته‌شده است مي‌تواند با ساخت فيلمي با محوريت سقوط هواپيمايي مسافربري ايران عمق فاجعه را به جهانيان نشان دهد.

ايکنا



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۶۴۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد

نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا قراردادی 13 میلیارد دلاری برای جایگزینی "هواپیمای روز قیامت" با یک شرکت آمریکایی بسته است.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، نیروی هوایی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که قراردادی 13 میلیارد دلاری با شرکت "سیرا نوادا" برای ساخت یک هواپیمای جایگزین برای بوئینگ های " ای 4 بی" E-4B - معروف به هواپیمای روز قیامت منعقد کرده است.

ایالات متحده آمریکا پیشتر در دهه 1970 برای سناریوهای مختلف یک جنگ هسته ای یک هواپیمای خاص موسوم به "روز قیامت" به شرکت بوئینگ سفارش داده بود که هم اینک 4 فروند از این هواپیماها که به "ای 4 بی" معروف است در اختیار نیروی هوایی ایالات متحده است.

عکس آرشیوی از هواپیمای روز قیامت ای 4 بی/ رویترز

این هواپیماها برای شرایط اضطراری یک جنگ هسته ای و یا جنگ تمام عیار که زیر ساخت های حیاتی آمریکا مورد هدف قرار بگیرد، طراحی شده است که از آن به عنوان یک مرکز فرماندهی و کنترل هوایی استفاده می شود.

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا روز جمعه در بیانیه ای گفت: پروژه مرکز عملیات هوابرد بقا (SAOC) قرار است جایگزین هواپیمای قدیمی (ای 4 بی) دهه 1970 شود که به پایان خدمت خود نزدیک می شود.

نیروی هوایی افزود: کار بر روی SAOC در کلرادو، نوادا و اوهایو انجام می شود و انتظار می رود در سال 2036 تکمیل شود.

رویترز در ماه دسامبر گزارش داد که نیروی هوایی ایالات متحده قرارداد با شرکت بوئینگ به منظور توسعه هواپیمای روز قیامت جدید موسوم به (BA.N) "نگهبان شب" را  لغو کرده است.

هواپیمای روز قیامت که معمولا برای انتقال وزیر دفاع ایالات متحده استفاده می شود، به عنوان یک پست فرماندهی متحرک طراحی شده است که قادر به مقاومت در برابر انفجارهای هسته ای و اثرات الکترومغناطیسی است و به رهبران ایالات متحده این امکان را می دهد تا در صورت بروز شرایط اضطراری ملی، با سوار شدن به این هواپیما ارتش را از این مکان هدایت و کنترل کنند. 

E-4B همچنین قادر به سوخت گیری در هوا است و دارای اتاق های کنفرانس و و تجهیزات ارتباطی پیشرفته است.

نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر چهار فروند هواپیمای E-4B را با حداقل یک فروند در حالت آماده باش در همه زمان ها اداره می کند. 

این هواپیماها از ناوگان هواپیماهای جامبو جت بوئینگ 747-200 با تغییرات بسیار زیاد ساخته شده که با منسوخ شدن قطعات آن، نگهداری آنها به طور فزاینده ای دشوار و گران شده است.

انتظار می رود E-4B در اوایل دهه 2030 به پایان عمر مفید خود برسد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ساخت هواپیمای "روز قیامت" در روسیه دستور رئیس جمهور روسیه برای ساخت دو فروند هواپیمای "روز رستاخیز" هواپیمای روز قیامت چیست؟

دیگر خبرها

  • دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)
  • طرح ساخت هواپیمای مسافربری مورد تاکید رئیس‌جمهور در قالب کنسرسیومی بین‌المللی در حال پیگیری است
  • بازیگر فیلم اصغر فرهادی؛ همسر آینده ژوزه مورایس + عکس
  • سقوط هواپیمای سبک ۲ کشته بر جای گذاشت
  • تجلیل از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • بدترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما!
  • قدردانی از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال‌ هستند؟
  • قتلگاه نیروهای آمریکایی در تهران کجا بود؟